Bitcoin-priset noll, säger storinvesteraren

Jim Rogers, en legendarisk investerare, säger att Bitcoin-priset kommer att slå noll på grund av att nationella regeringar klämmer ner på det.

Rogers sade att BTC och andra „virtuella valutor utöver regeringens inflytande“ inte får överleva .

Bitcoin-pris som ska förstöras?

Han talade till Japans Aera-punkt och sade Rogers: „Om cryptocurrency lyckas som riktiga pengar, snarare än ämnet för spel som det är idag, kommer regeringen att göra cryptocurrency olagligt och eliminera det.“

För att vara rättvis har Jim Rogers en poäng. Det är inte troligt att regeringar avsätter kontrollen över sin finansiella infrastruktur till något som ligger utanför deras ansvarsområde.

Rogers fortsatte med att säga att regeringar är för elektroniska pengar så länge som regeringarna skapar och kontrollerar sådana digitala fonder.

Han utstrålar, ”Regeringen gillar elektroniska pengar. För med elektroniska pengar kan du spåra när, var, vem spenderade vilket belopp. Regeringar kommer att ha mer kontroll över människor genom elektroniska pengar. ”

Rogers tillade: ”Regeringen vill veta allt. Kontrollerbara elektroniska pengar kommer att överleva och virtuella valutor utöver regeringens inflytande raderas. ”

Vissa länder, till exempel Indien , har redan rört sig mot cryptocurrency. Kina arbetar med att skapa sin egen digitala valuta, och andra länder följer efter.

Jim Rogers räknar med att Bitcoinpriset kommer att nå noll på grund av att regeringar eliminerar det till förmån för CBDC.

Stora investerare

Även om det är lätt att avvisa Jim Rogers åsikter som den gamla vakten i finansvärlden, har han en anmärkningsvärd meritlista.

Han var grundaren av Rogers International Commodities Index (RICI) och grundare av Quantum Fund och Soros Fund Management. Under sin finansiella karriär har han fått ett totalt nettovärde på 300 miljoner US-dollar [437 miljoner USD]. Det japanska medieföretaget noterar honom som en av de ”tre stora investerarna i världen.”

På grund av hur Jim Rogers tror att nationella regeringar kommer att arbeta mot cryptocurrency, förväntar han sig att Bitcoin- priset så småningom kommer att slå noll.

Han säger: ”Jag tror att den virtuella valutan som representeras av bitcoin kommer att minska och så småningom bli noll. Detta är en klar bubbla och jag vet inte rätt pris. Virtuell valuta är inte ett investeringsmål. Det är bara spelande. ”

Förhoppningsvis kommer hans Bitcoin prisförutsägelse att bevisas fel. En av orsakerna till att många är glada över cryptocurrency är att det ligger utanför kontrollen av regeringsmanipulation. Men det har funnits nyheter om att regeringen redan pressar sig framåt för att ta tag i den digitala valutan , särskilt nu när ekonomierna smular på höjden av COVID-19.