Beugel voor meer Bitcoin Flash Crashes In This Bull Market - Hut 8 Founder

  • 3. August 2020 at 20:15

Zet je schrap als er meer bitcoin (BTC) flash crashes komen in deze nieuwe stierenmarkt, waarschuwde een crypto-investeerder en ondernemer. “Te veel hefboomwerking” op crypto-derivatenbeurzen in combinatie met lage liquiditeitsniveaus en “onervaren handelaren” crashte de markt deze afgelopen zondag, volgens hem.

De Bitcoin-prijs komt altijd vrij snel terug, dus als je het ziet gebeuren is het eigenlijk een kans om snel geld te verdienen. … We zullen dit soort crashes vaker zien nu er een nieuwe stierenmarkt is begonnen. HODL op“, Vancouver’s Nederlandse tech-ondernemer en crypto-gerichte durfkapitalist Marc van der Chijs, die ook de oprichter is van VC-firma First Block Capital en de beursgenoteerde BTC-mijnwerker Hut 8 Mining. Hij richtte ook First Coin Capital op, een ICO-adviesbureau, dat in 2018 werd overgenomen door de door Michael Novogratz geleide Galaxy Digital.

In zijn Twitter-draad noemde Van der Chijs de laatste uitverkoop in bitcoin “een kettingreactie” die begon met een walvis die besloot de winst te nemen omdat bitcoin 12.000 dollar waard was.

Volgens de ondernemer waren veel handelaren dit weekend al aan de lange kant, want bitcoin was al enkele dagen zeer bullish. Dit omvatte ook “speculanten” op derivatenbeurzen zoals BitMEX, die tot 100x aan hefboomwerking op Bitcoin System bieden, aldus Van der Chijs.

En toen een “walvis” besloot om winst te maken door muntstukken te verkopen omdat BTC 12.000 dollar bereikte, was de kleine prijsdaling die volgde genoeg om posities met een hefboomwerking te liquideren, zei Van der Chijs, en voegde eraan toe dat de dunne liquiditeit op dat moment (zaterdagavond in Amerika/zondagmorgen in Azië) de prijsdaling die door de liquidaties was ontstaan, verergerde.

Deze kettingreactie leidde in principe tot een koersdaling van USD 1.500 binnen 10 minuten,” voegde de crypto-belegger eraan toe, wat suggereert dat dit misschien niet gebeurd zou zijn als het gebeurde in een tijd met meer liquiditeit in de markt, of op een moment dat er al minder handelaren met een hefboomwerking aan de lange kant waren.

Het uitdrukken van een bullish view op de crypto markt die doorgaat ondanks de weekenduitverkoop was ook Kelvin Koh van crypto hedge fund Spartan Capital, die gisteren zei dat “de markt is veranderd” in de afgelopen 48 uur, en dat we nu op weg zijn naar “de tweede helft van deze 3 jaar durende bullmarkt die begon in januari 2019“.

Als nieuw kapitaal binnenkomt, gaan ze eerst in de veiligere en meer liquide grote kappen zoals BTC, ETH, en XRP,” zei Koh.

Volgens hem, zal de stierenmarkt waarschijnlijk de grootste cryptoassets veroorzaken om hun underperformance met betrekking tot kleinere DeFi-munten jaar-aan-datum goed te maken, en dat deze verzameling door ETH toe te schrijven aan optimisme dat de aanstaande Fase 0 van ETH 2.0 omringt zal worden geleid.

Afhankelijk van hoe hard ETH loopt, kan de succesvolle lancering van Fase 0 uitmonden in een piek op korte termijn voor ETH en andere grote petten“, schreef Koh. Hij voegde eraan toe dat de ETH rally “zijn koers zal lopen,” wat op zijn beurt zal leiden tot kapitaal om terug te stromen in DeFi tokens opnieuw, waardoor een nieuwe bullish wave in dat deel van de markt die “waarschijnlijk nog krachtiger dan de eerste golf“.

Tot slot, econoom en crypto handelaar Alex Krüger noemde de actie van dit weekend in de markten “een blowoff top in ETH en BTC.”

Echter, een blowoff top betekent niet noodzakelijkerwijs dat we ‘de top’ hebben bereikt, zei Krüger, en voegde eraan toe dat zijn bullish view op het ‘grotere plaatje’ onveranderd blijft.

Cryptoassets, in het bijzonder, staan er bekend om meerdere blowoffs te ervaren op de weg naar boven, gezien het hoge gebruik van de hefboomwerking en hoe gefragmenteerd de liquiditeit is. Zag dat met $BTC zowel in 2017 als in 2019,” voegde hij eraan toe.

In pixeltijd (13:16 UTC), handelt BTC bij USD 11.207 en is omhoog met 1.4% in een dag en 9% in een week. ETH is met 7,5% gestegen, tot USD 389. De prijs steeg met bijna 20% in een week.