Bitcoin-prijsvoorspelling - BTC schuwt het fiasco van BitMEX om boven de $10.500 uit te komen.

  • 3. October 2020 at 11:29

Bitcoin-prijsvoorspelling werd hooikoortsachtig omdat BitMEX 15 miljard dollar aan verliezen veroorzaakt.
Amerikaanse president Donald Trump is Coronavirus-positief; financiële markten worden rood
BTC/USD herstelt van de flash crash om meer dan $10.500 vast te houden.

Bitcoin-prijsvoorspelling – Huidig prijsoverzicht

De crypto-koning opende voor $10.601 en reageerde snel op het BitMEX-nieuws. De prijs daalde vrij snel naar $10.380. Vanaf het moment van schrijven, is het paar stabiel rond het $10.500 niveau.

De voorspelling van de Bitcoin-prijs is verslechterd omdat het paar reageert op het BitMEX-nieuws. Er zijn juridische procedures gestart tegen de crypto-omruil van de BitMEX door de Amerikaanse Commodity and Futures Trading Commission (CFTC) samen met het Federal Bureau of Investigation (FBI). De voorspelling van de Bitcoin Loophole is lager geworden naarmate het nieuws zich ontvouwt.

Bitcoin-handelaren hebben $18 miljard aan verliezen geleden sinds het nieuws de draad op ging. Nog belangrijker is dat BitMEX heeft gemeld dat longposities ter waarde van $20,3 miljoen in BTC zijn geliquideerd. Bovendien is Coronavirus het ‘Witte Huis’ en de Amerikaanse president binnengetreden, en de first lady is beide COVID-19 positief.

Bitcoin heeft het relatief goed gedaan, vooral in vergelijking met de huidige Aziatische beursbeweging. Ondanks de vele voortekenen is Bitcoin met 4,23 procent gedaald en houdt het nog steeds boven het psychologische $10.000 niveau.

Het BTC/USD-paar is al rijp voor actie, en het nieuws kan heel goed een diepere correctie teweegbrengen. Traders zullen het huidige nieuws zien als verkoopsignalen en winst boeken op eventuele nieuwe highs in de komende 24 uur. Eerder vandaag zag de miniatuurcrash de koers de 50 en 200 dagen EMA doorbreken, wat betekent dat er voorlopig geen bodem in zicht is.

De Bitcoin-grafiek toont $10.380 als het 0,236 Fibonacci-niveau, wat de prijs heeft geholpen om terug te stuiteren. De tankingprijs kan snel versnellen om de psychologische barrière van $10.000 te bereiken. Bovendien hebben stieren het $10.500 niveau binnen een paar uur na de crash teruggewonnen. Maar er hangen nog steeds bearish clouds boven het BTC/USD-paar, en de hogere prijsniveaus kunnen getuige zijn van meer winstbejag naarmate de dag vordert.

Zwakkere handen zullen de markt verlaten

Wekelijkse BTC/USD-kaarten tonen een robuuste ondersteuningszone tussen $10.180 en $9.900. Historisch gezien ligt het S/R-weerstandsbereik van Bitcoin ook tussen deze markers. Bovendien vertegenwoordigt deze regio ook het 0,618 Fibonacci-niveau. Als verkopers het momentum oppikken, verwacht dan dat het BTC/USD-paar terug stuitert van het $10.100 gebied en een bullish rally naar boven herstart.

Het volgende cruciale S/R-niveau blijft op $9.750, en het vertegenwoordigt ook het CME-hiaat bij $9.920. In het geval dat de prijs de $10,000 psychologische barrière breekt, moeten traders verwachten dat de crypto-koning de $9,700 mark zal raken.

Bitcoin-prijsvoorspelling – Zal de schaduw terugtrekken langer duren

Om de diepte van de huidige pullback te begrijpen en een bevestigde Bitcoin-prijsvoorspelling te krijgen, is het van vitaal belang om de verdedigingen onder de huidige prijsniveaus te noteren. Vandaag is $11.000 opnieuw naar voren gekomen als extreme weerstand, terwijl de beren het $10.700 niveau dicht bij de 20-dagen EMA hevig verdedigen. De 50-dagen SMA op $11.010 is de volgende directe weerstand.

Het symmetrische driehoekspatroon krijgt meer bevestiging, vooral in de prijsgrafieken van de afgelopen week. Zo’n verwarrend patroon zorgt alleen maar voor meer besluiteloze grafiekpatronen die wijzen op een stand-off tussen de stieren en de beren. De impasse zal alleen eindigen als de BTC/USD uit dit symmetrische driehoekspatroon breekt om een duidelijkere Bitcoin-prijsvoorspelling te geven.

De voortschrijdende gemiddelden zijn vertekend naar beneden, zoals te zien is aan hun geleidelijk dalende helling. Ook nadert de relatieve sterkte-index nu negatief terrein op de uurgrafieken, waardoor de beren meer voordelen krijgen. Bovendien, als de koers onder de symmetrische driehoek breekt, moet Bitcoin een snelle run naar het $9.835 niveau verwachten.

Op een dagelijkse tijdlijn reflecteert de lange kandelaar de accumulatie door de stieren. Macro factoren laten ook zien dat stieren dips gebruiken om voor een langere tijd te accumuleren. Een correctie van de koers betekent dus alleen dat de stieren hun munitie opladen. Als stieren voorbij de $11.170 kunnen komen, dan zal $12.450 de volgende pitstop zijn voor de prijsvoorspelling van Bitcoin. Echter, handelaren moeten wachten op de koers om het symmetrische driehoekspatroon te doorbreken.

Bitcoin-prijsvoorspelling – Conclusie

Hoe Bitcoin het heeft gedaan met BitMEX en het COVID-positieve nieuws van president Trump

Bitcoin reageerde direct op twee macro-nieuws in de financiële markten. Ten eerste stuurde de juridische actie van de FBI en CFTC de crypto-markten i